Hiep hiep, hoera! 25 jaar Viktor & Rolf

  • Geplaatst op
Hiep hiep, hoera! 25 jaar Viktor & Rolf

Viktor & Rolf wordt tegenwoordig gezien als een van de beste exportproducten van Hollandse bodem. Het is inmiddels al 25 jaar geleden dat het merk werd opgericht door Viktor Horsting en Rolf Snoeren. Dit vieren zij dit jaar op bijzondere wijze.

 

In 1992 studeerden Horsting & Snoeren af van het ArtEzinstutuut om hun merk Viktor & Rolf in 1993 te lanceren. Met de lancering wisten de ontwerpers direct hoge ogen te gooien en zij wonnen de eerste drie prijzen van de belangrijkste modewedstrijd ter wereld: de Salon Européen des Jeunes Stylistes in Hyères.

 

Van 1994 tot 1998 presenteerden ze hun haute couture-collecties als installaties in voornamelijk kunstgaleries. In 2000 lanceerden Viktor&Rolf ook ready-to-wear collecties voor vrouwen, om zich vanaf 2013 enkel nog op haute couture te richten. In 2005 ontwikkelde het duo zijn eerste Parfum, ‘Flowerbomb’, en de daaropvolgende jaren introduceerden ze met succes de geuren 'Bonbon', 'Spicebomb' en 'Magic'. Hun werk is opgenomen in talrijke Nederlandse en internationale museale collecties, en wordt gedragen door bekende artiesten zoals Tilda Swinton, Tori Amos en Rufus Wainwright.

 

Dit jaar vieren zij hun 25ste jubileum met een bijzondere tentoonstelling in de Kunsthal te Rotterdam: Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years. In 2016-17 is de tentoonstelling onder de titel 'Viktor & Rolf: Fashion Artists' gepresenteerd in de National Gallery of Victoria (NGV) in Melbourne. Het toont een aantal van de meest indrukwekkende en innovatieve werken van het designduo.

 

Op zaterdag 26 mei vindt de grand opening plaats, hierna is de tentoonstelling te bezoeken voor publiek.